Gegrilde kalkoen en Cranberry Quesadillas

(1)

INGREDIËNTEN

  • 150 gr Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 jalapeño peper, in blokjes gesneden
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 450 gr kalkoenbiefstuk
  • 3-5 eetlepels plantaardige olie
  • 8 middelgrote tortilla's
  • 200 gr Emmentaler of Gruyère kaas, geraspt

BEREIDINGSWIJZE

Meng de Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce, olijfolie, azijn, knoflook, jalapeño en cayenne in een kom; klop tot het goed gemengd is. Doe de kalkoen in een hersluitbare plastic zak; voeg het cranberry mengsel toe. Sluit de zak en draai rond tot alle kalkoen bedekt is met het mengsel. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast.

Verhit een grillpan op middelmatig hoog vuur. Bak de kalkoen ongeveer 6 -8 minuten of tot hij niet meer roze is en draai regelmatig. Haal de kalkoen uit de pan, snijd het in hapklare stukken en zet het apart

Verhit de grillpan op een hoog vuur. Bestrijk een zijde van elke tortilla licht met plantaardige olie. Leg de tortilla in de grillpan met de olie naar beneden. Bestrooi met een dun laagje kaas en bedek met de stukjes kalkoen. Voeg een aantal eetlepels van de resterende Whole Cranberry Saus toe. Sluit af met nog een beetje kaas. Bestrijk een andere tortilla met olie en plaats deze met de olie kant naar boven op de vulling. Keer de tortilla stapel om en bak nog 2 tot 3 minuten tot de kaas gesmolten en de tortilla knapperig is. Herhaal dit met de andere tortilla's. Serveer warm.

Tip: Dit kan ook worden gemaakt met restjes gekookte kalkoen.

Waarderingen

Lees beoordelingen

Selecteer hieronder een rij om beoordelingen te filteren

5 Star Rating
0% Complete
0
4 Star Rating
0% Complete
0
3 Star Rating
0% Complete
0
2 Star Rating
0% Complete
0
1 Star Rating
0% Complete
0

Gemiddelde klantenbeoordeling

Globaal
0
1 2 3 4 5