Ons verhaal

Ons erfgoed

Ons erfgoed

Het verhaal van Ocean Spray begint in 1930, toen drie gepassioneerde, onafhankelijke cranberrytelers de sleutel vonden tot het vergroten van het succes van de superfruit: één enkele cranberry-groeiende familie! Door samen te komen in één coöperatie werkten Marcus Urann, John Makepeace en Elizabeth Lee samen om heerlijke innovatieve producten te creëren met het fruit waar ze van hielden. Het beste gedeelte? Ze bleven onderweg hun cranberryfamilie uitbreiden, die nu meer dan 700 telersfamilies in Noord- en Zuid-Amerika omvat!

50

Act Tiny. Be Mighty™

Act Tiny. Be Mighty™

Wij geloven dat kleine acties een krachtige impact kunnen maken.

Daarom doen we elke dag kleine dingen om onze bessen die voor jou zorgen, goed te verzorgen.

Omdat de 700 familiebedrijven van Ocean Spray weten dat kleine dingen doen een krachtige impact kan hebben.

Ocean Spray. Act Tiny. Be Mighty™. In boerenbezit sinds 1930.

50

Maak kennis met onze telerfamilies

We zijn eigendom van telers en we zijn er dan ook trots op dat we 100% van de winst van het fruit van onze telers kunnen teruggeven. Bij Ocean Spray zetten onze telers zich al generaties lang met hart en ziel in voor het telen van het fruit.

Maak kennis met al onze telersfamilies

Over de oogst

Over de oogst

Elke herfst bereiken onze cranberries hun hoogtepunt van kleur en smaak en zijn ze klaar voor de oogst. Dat is wanneer onze telers miljoenen kilo's cranberries oogsten, diep in karmozijnrode kleur en helder van smaak. Als je het ons vraagt, is het echt heel mooi.

50

Over de cranberry

Over de cranberry

Voor oostelijke indianen waren ze "sassamanesh". De Pequots uit Cape Cod en de Leni-Lenape uit South Jersey noemden ze "ibimi", of bittere bessen. En de Algonquins uit Wisconsin gaven het fruit de bijnaam "atoqua". Maar het waren de vroege Duitse en Nederlandse kolonisten die het de "crane berry" begonnen te noemen vanwege de gelijkenis van de bloem met de kop en de bek van een kraanvogel. En tot slot was dat de naam die bleef hangen.

50

Live moerascam

Live moerascam

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, ben je het hele jaar door bezig met de cranberry teelt. Het begint met vorstbescherming in de winter en in het voorjaar en gaat verder met ongediertebestrijding, onkruidbestrijding en bijenbestuiving in de zomer, met daartussen veel belangrijke stappen. In de herfst bereiken de bessen hun piekkleur en rijpheid en zijn ze klaar om geoogst te worden. Kijk wat er nu gebeurt in onze moerassen bij ons hoofdkantoor in Lakeville, Massachusetts!

50