Duurzame supply chain

Bij Ocean Spray werken we samen met onze leveranciers en productiefaciliteiten om ervoor te zorgen dat onze coöperatie werknemers, gemeenschappen en natuurlijke hulpbronnen behoudt en beschermt.

Energiebehoud

Ocean Spray zet zich in voor het beheer van ons energieverbruik en de bestrijding van klimaatverandering in onze voedsel- en drankfabrieken. Dit doen we in onze productiefaciliteiten door programma's voor energiebesparing te implementeren, te investeren in energiezuinige apparatuur en geavanceerde meettechnologieën te ontwikkelen.

Onze telers zijn ook aan boord met schone energie, aangezien sommigen zijn begonnen met het gebruik van hernieuwbare energie zoals zonne-energie en wind op de boerderij. De windturbines (rechts) staan ​​op de boerderij van een van onze Massachusetts Ocean Spray boer-eigenaren.

Transportefficiëntie

Ocean Spray richt zich op slimme logistiek door haar fabrieken dicht bij de plek te plaatsen waar boeren fruit verbouwen, wat betekent dat er minder kilometers worden gereden om ingrediënten te verplaatsen en producten te distribueren. Om de uitstoot van vracht te verminderen, sloot Ocean Spray zich in 2008 aan bij het vrijwillige SmartWay Transport Partnership van EPA. Als SmartWay®-partner is Ocean Spray toegewijd aan het verbeteren van onze transportenergie-voetafdruk in ons distributienetwerk.

Hier zijn enkele manieren waarop we onze transportvoetafdruk verkleinen:

  • Vanaf 2016 was 91% van alle vracht die nationaal door Ocean Spray werd vervoerd, afkomstig van SmartWay-partners, terwijl de resterende 9% van de goederen werd verplaatst door kleine, lokale vervoerders die de lokale economieën ondersteunen.
  • Ocean Spray won een 2017 Amerikaanse EPA Environmental Merit Award voor het verminderen van de broeikasgasemissies van vracht met 67%.

Verantwoord ondernemen

Ocean Spray geeft ook veel om onze medewerkers en de gemeenschappen waarin ze wonen en werken. Als coöperatie streven we ernaar veilige en respectvolle werkomgevingen te bieden die het algehele welzijn van onze werknemers verbeteren. Onze mensen betekenen alles voor ons en daarom zijn we lid van Sedex, een van 's werelds grootste organisaties die bedrijven helpt bij het beheren van verantwoorde inkoop in hun toeleveringsketen en hun faciliteiten. In 2018 zijn we begonnen met het voltooien van SMETA (Sedex Member Ethical Trade Audit) van derden, sociale en ecologisch verantwoorde audits. De SMETA-methodologie gebruikt de Ethical Trade Initiative (ETI) -code en de lokale wetgeving als meetinstrument. Het evalueert vier gebieden:

  • Gezondheid en veiligheid
  • Arbeidsnormen
  • Milieu
  • Bedrijfsethiek

Vanaf maart 2019 hebben we SMETA-audits met succes afgerond bij 100% van onze productiefaciliteiten in de Verenigde Staten.

Afvalvermindering

Ocean Spray streeft er voortdurend naar om afval van onze voedsel- en drankfabrieken te elimineren. Tegenwoordig wordt meer dan 90% van het afval dat door onze fabrieken wordt gegenereerd, gerecycled of hergebruikt!

We hebben ook een heel Ocean Spray-team dat zich toelegt op het innoveren van nieuwe producten om ervoor te zorgen dat geen van onze cranberries verloren gaat.

Wist u?
Voordat Ocean Spray Craisins® uitvond, ging de cranberryschil die overblijft na het extraheren van sap verloren. Tegenwoordig gebruiken we bijna elk onderdeel van de dynamische cranberry. Nadat het sap is gewonnen uit verse cranberries, baden we de cranberryschil in sap en drogen het om Craisins® te maken!

Waterbehoud
Saplijn in Henderson Beverage Plant die bijdraagt ​​aan jaarlijkse waterbesparing

Ocean Spray is gewijd aan waterbesparing, niet alleen op de boerderij, maar ook in onze fabrieken. Elke fabriek van Ocean Spray heeft een team dat zich toelegt op het vinden en implementeren van duurzaamheid en waterbesparende mogelijkheden.

Zo besparen veel van onze installaties water door het te hergebruiken. Heet water dat wordt gebruikt om onze sapflessen schoon te maken en te steriliseren, wordt opgevangen en hergebruikt om vers gevulde sapflessen te koelen, wat miljoenen liters water per jaar bespaart!