We vieren ons 90-jarig bestaan met een FSA-certificaat!

We vieren ons 90-jarig bestaan met een FSA-certificaat!

Ocean Spray is eigendom van meer dan 700 cranberrytelers in de Verenigde Staten, Canada en Chili. Sinds 1930 komt onze winst rechtstreeks ten goede van de telers. Deze families geven hun vakkennis al generaties lang door. Sommige families werken al zeven generaties lang met ons samen!

Deze telers zetten zich altijd al in voor de duurzaamheid van hun boerderijen en de kwaliteit van hun bessen. Dankzij deze inzet hebben we nu, 90 jaar later, een belangrijk certificaat in de levensmiddelenindustrie behaald: de FSA.

Wat is de FSA? Dit staat voor de Farm Sustainability Assessment, oftewel: de beoordeling van de duurzaamheid van landbouwbedrijven. Volgens het FSA-certificaat worden al onze cranberries op duurzame wijze geteeld, waarmee we de eerste coöperatie van fruittelers ter wereld zijn die 100% slaagt voor de FSA.

50

De duurzaamheid van onze cranberryteelt vertaalt zich in een efficiënte productie van veilige landbouwproducten van hoge kwaliteit, de bescherming van de natuurlijke omgeving, en een verbetering van de economische en sociale omstandigheden van de boeren en hun lokale gemeenschappen.

Daarnaast zetten we ons in voor de strijd tegen klimaatverandering, de bescherming van mensenrechten en het behoud van water. Deze waterbesparing bereiken we door middel van sensoren, waarmee we ook de vochtigheid en gezondheid van de bodem in de gaten houden. Bovendien wordt voor iedere hectare gebruikte veengrond, 6 hectare aan natuurlijke bodem geconserveerd. Het gaat hierbij vooral om wetlands, bossen en graslanden. Zo blijft de natuurlijke leefomgeving van inheemse planten- en diersoorten behouden.

Op al deze manieren zorgen we dat de boerderijen toekomstbestendig blijven voor de generaties die na ons komen. Die toekomstbestendigheid is nu al zichtbaar, want sommige cranberry-wijnstokken zijn meer dan 100 jaar oud!

50