Tarte Tatin van Geroosterde Groente en Cranberry Glazuur
Prep Time
20-25 minutenCooking Time
40-45 minutesServing Size
Recept voor 4 porties
Ingredients
50 gr boter
2 pastinaken, geschild en in kleine stukjes gesneden
2 wortelen, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 sinaasappel
200 ml groentebouillon
125 gr sjalotten, geschild en gehalveerd
1 courgette, in de lengte gehalveerd en in stukken gesneden
3 eetlepels Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce</a>
1 eetlepel grove mosterd
225 gr bladerdeeg, ontdooid
Handjevol platte peterselie
zout & peper, versgemalen
Steps
Verwarm de oven voor op 200°C/hetelucht oven 180°C/ gasoven stand 6. Smelt de boter in een zware ovenvaste koekenpan (doorsnede ong 23 cm) en bak de pastinaken en wortelen 3-4 minuten. Roer de sinaasappelschil, het sap en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen.
Roer de sjalotten, courgette, Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce en mosterd erdoor. Laat 6-7 minuten sudderen of totdat de groenten gaar zijn en de bouillon is geabsorbeerd. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot een cirkel van 24 cm. Haal de pan van het vuur en leg het deeg over de rand. Zet in een voorverwarmde oven en bak de taart in 20 minuten totdat hij goudbruin is. Bestrooi met peterselie en serveer.