Lamsrack in Cranberry, Tomaat en Tijm Korst
Prep Time
30-40 minutenCooking Time
40 minutesServing Size
Recept voor 6 porties
Ingredients
Voor de jus:
1 knoflookteen, geplet
1 fles roséwijn
1 tak verse tijm
4 eetlepels Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce</a>
2 eetlepels kristalsuiker
25 gr boter
Voor het lamsvlees:
2 tenen knoflook
50 gr zongedroogde tomaten
3 eetlepels Ocean Spray® Cranberry Classic</a>
2 theelepels verse tijmblaadjes
zout en versgemalen zwarte peper
3 lamsracks (elk 6 ribs)
Steps
Om de jus te maken: doe de knoflook, rosé en tijm in een grote pan, breng aan de kook en kook snel in 15 minuten tot het vocht is gehalveerd. Zeef, gooi de tijm weg en doe de wijn terug in de pan. Voeg de Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce en de kristalsuiker toe en roer op een zacht vuurtje tot de suiker is opgelost. Zet opzij.
Verwarm de oven voor op 200°C/Hetelucht oven 180°C/ gasoven stand 6. Doe de knoflook, zongedroogde tomaten, Whole Cranberry Sauce en tijm in een keukenmachine en klop ze samen tot een gladde pasta. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Snijd van het lamsvlees het grootste deel van het vet af. Verdeel het cranberrymengsel gelijkmatig en compact over de buitenkant van het lamsvlees. Doe het vlees met de korstzijde naar boven in een braadslede en braad in het midden van de oven gedurende 20 minuten voor medium-rare of 30 minuten voor goed doorbakken. Als de korst van het lam begint te verbranden, bedek dit dan losjes met folie.
Haal het lamsvlees uit de oven en leg het op een warm bord. Laat 5 minuten rusten op een warme plaats. Giet ondertussen het rosé mengsel in de braadslede en breng het aan de kook, zodat het mengt met de aanbaksels. Klop de boter erdoor tot hij glanst. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd elk lamsrack in ribbetjes en serveer met de rosé-cranberry jus, romige aardappelpuree en fijne sperziebonen.