Kip Kebabs in Cranberry glazuur
Prep Time
15 minutenCooking Time
30 minutesServing Size
Recept voor 2 porties
Ingredients
Voor de marinade: 35 gr Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce
1 eetlepel kant-en-klare gehakte gember schil van
1 sinaasappel
2 eetlepels olijfolie
Voor de kebabs:
1 grote kipfilet, in blokjes gesneden
2 grote kastanje champignons
1 kleine courgette, in stukken gesneden
1 kleine rode peper, ontdaan van zaadjes en in stukjes gesneden
1 kleine rode ui, geschild en in partjes gesneden
Voor de couscous:
125 gr couscous
2 eetlepels gehakte peterselie schil en sap van
1 kleine sinaasappel
1 theelepel witte wijnazijn
1 eetlepel olijfolie zeezout en zwarte peper peterselie om te garneren gemengde slablaadjes, om te serveren
Steps
Verwarm een grillpan.
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Voeg de bereide kip en groenten toe en meng het goed met de marinade.
Doe de kip en groenten op 2 lange spiesen. Plaats de spiesen op de grillpan. Braad ze 30 minuten en draai ze af en toe om. (Dek af met een koepelvormig braadpandeksel of folie om de kooktijd te versnellen).
Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer het geheel een keer om en bedek het met een theedoek. Laat 20 minuten staan.
Verwijder de doek en roer de peterselie, het sinaasappelsap, de schil, de azijn en de olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Lepel op borden en leg er de kebabs op. Serveer met peterselie en een saladegarnituur.
Tip: Voor de BBQ, leg de spiesen op de grill boven de kolen en grill de kebabs gedurende 20 minuten. Draai regelmatig.