recipe
/ctf/img/fk5croonv4b3/3jUFzOixrHygBUfP1gQ3zx/6710a6325001845b080b739d493007c7/roast-turkey-with-parma-ham-and-cranberry-glazed-root-vegetables-detail.jpg
geroosterde-kalkoen-met-parmaham-en-cranberry-geglazuurde-groenten
Geroosterde kalkoen met Parmaham en Cranberry Geglazuurde Groenten
nl-NL

Geroosterde kalkoen met Parmaham en Cranberry Geglazuurde Groenten

Geroosterde kalkoen met Parmaham en Cranberry Geglazuurde Groenten
  • Prep Time

    35 minuten
  • Cooking Time

    1 hour 40 minutes
  • Serving Size

    Recept voor 6 porties

Ingredients

2 eetlepels olijfolie

1 ui, fijngesneden

1 eetlepel vers gehakte rozemarijn

2 tenen knoflook, geplet

50 gr paneermeel

3 varkensworstjes, ontveld

75 gr halve walnoten, grof gehakt handjevol verse peterselie, gehakt geraspte schil van

1 citroen zout en versgemalen zwarte peper

800 gr kalkoenborst

10 plakken Parmaham

1 flespompoen (ongeveer 850 g) geschild, ontzaad en in stukken gesneden

6 kleine pastinaken, ontkernd, geschild en gehalveerd 3 wortelen, geschild en in stukken gesneden

1 grote courgette, in stukken gesneden

190 gr Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce

handjevol verse rozemarijntakjes

Steps

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit de ui, rozemarijn en knoflook 4-5 minuten tot ze zacht zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen. Meng vervolgens met het paneermeel, het vlees van de worstjes, walnoten, peterselie en citroenschil. Breng de vulling op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Verwarm de oven voor op 190°C/hetelucht oven 170°C/ Gas stand 5. Verwijder het vel van de kalkoenborst en gooi het weg. Maak een opening in de zijkant. Vul met de vulling. Leg twee plakken Parmaham op een stuk huishoudfolie. Leg de resterende Parmaham naast elkaar om een rechthoekige vorm te creëren. Leg de kalkoenborst in het midden. Vouw de twee kanten van de Parmaham over de kalkoenborst. Rol vervolgens met behulp van het huishoudfolie de parmaham om de kalkoenborst en plaats deze in een braadschaal. Dek af met folie en braad gedurende 40 minuten. Doe de flespompoen, pastinaken en wortel met de resterende olijfolie in een andere braadslee en braad 30 minuten. Meng de geroosterde groenten met de rozemarijntakjes, courgettes en Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce. Verwijder de folie van de kalkoenborst en leg deze bovenop de geroosterde groenten. Zet nog 20 minuten in de oven.