Geitenkaas salade met geroosterde hazelnoten en bosbessen dressing
Prep Time
15 minutenCooking Time
10 minutesServing Size
Recept voor 4 porties
Ingredients
250 gr geitenkaas, in plakken
4 -5 eetlepels olijfolie
2 stuks baby gem of romainesla, gewassen
100 gr gemengde babyslablaadjes, gewassen
50 gr hazelnoten, licht geroosterd
4 eetlepels Ocean Spray® Cranberry Blueberry</a>
1 eetlepel walnootolie
zout en peper
4 sneetjes zuurdesembrood
Steps
Verwarm de oven voor op 200°C, heteluchtoven 180°C, 400°C, gasoven stand 6.
Leg de geitenkaas op een bakplaat. Besprenkel de kaas met een beetje olijfolie, laat hem 6 minuten bakken, tot de kaas binnenin gesmolten is maar zijn vorm heeft behouden.
Snijd de baby gem in stukjes en meng met de slablaadjes. Voeg de helft van de hazelnoten toe aan de sla. Verkruimel de resterende hazelnoten lichtjes met de vingers en zet ze opzij.
Voor de bosbessen dressing, verwarm de Ocean Spray® Cranberry Blueberrry zachtjes in een kleine pan totdat het tot de helft is ingekookt. Laat afkoelen en klop samen met de walnootolie en vier eetlepels olijfolie. Voeg de fijngestampte hazelnoten toe en breng op smaak.
Rooster het brood tot het goudbruin is en maak er croutons van.
Druppel een beetje van de bosbessendressing over de salade en meng deze samen.
Verdeel de salade over de borden, leg de warme geitenkaas erboven op en bestrooi met de croutons. Lepel de resterende bosbessendressing erover en serveer.