Cranberry Kip en Spinazie Risotto
Prep Time
15 minutenCooking Time
25-30 minutes
Ingredients
15 gr gedroogde paddenstoelen
25 gr boter
1 grote rode ui, dun gesneden
1 knoflookteen, geplet
350 gr risotto rijst
150 ml witte wijn
750 ml warme kippenbouillon
225 gr restjes gare kip, in stukken gesneden
1 eetlepel verse tijmblaadjes
2 eetlepels olijfolie
450 gr ggemengde champignons
75 gr babyspinaziebladeren
4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
4 eetlepels <a class="product-popup" data-toggle="modal" data-target="#recipe-product-popup">Ocean Spray® Whole Cranberry sauce</a>
Steps
Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom met 150ml kokend water en laat ze 20 minuten weken. Haal de champignons uit het water met een vergietlepel en hak ze grof. Bewaar het vocht.
Smelt de boter in een grote koekenpan en fruit de ui 2-3 minuten. Roer de knoflook en rijst erdoor en bak 1 minuut. Giet de witte wijn erover en voeg de geweekte champignons toe. Kook al roerend tot de wijn bijna verdampt is.
Voeg het bewaarde champignonvocht en de helft van de bouillon toe. Roer de gare kip en tijm erdoor en laat af en toe zachtjes roerend 15 minuten sudderen tot de bouillon is geabsorbeerd. Voeg geleidelijk de resterende bouillon toe en laat nog 5-10 minuten sudderen tot de rijst romig en net gaar is.
Verhit ondertussen de olijfolie en bak de champignons op hoog vuur gedurende 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn. Roer de spinaziebladeren erdoor, haal ze van het vuur en roer tot de spinazie begint te slinken.
Roer de Parmezaanse kaas en Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Schep het paddenstoelenmengsel op of door de risotto. Onmiddellijk opdienen.