recipe
/ctf/img/fk5croonv4b3/3dzZAducxt0F9OZyHGwpxW/33e91ffce053c21acca053824bc8d95b/blueberry-and-citrus-sorbet-detail.jpg
blueberry-citrus-sorbet
Blueberry Citrus Sorbet
nl-NL

Blueberry Citrus Sorbet

Blueberry Citrus Sorbet
  • Prep Time

    30 minuten voorbereiding en ongeveer 10 uur in de vriezer.
  • Serving Size

    Recept voor 6 porties

Ingredients

350 ml Ocean Spray® Cranberry Blueberry

100 gr kristalsuiker

sap van 2 verse sinaasappels

sap van 2 verse limoenen

2 grote eiwitten, losgeklopt

bosbessen

Steps

Giet de Ocean Spray® Cranberry Blueberry in een steelpan en voeg de suiker toe. Verwarm tot alle suiker is opgelost. Koel de siroop af in ijswater tot het koud is. Voeg het sinaasappel- en limoensap toe.

Giet de sorbet in een voorgekoelde elektrische ijsmachine en laat het 10 minuten karnen. Giet vervolgens het losgeklopte eiwit erin. Blijf nog eens 20 minuten karnen of tot het compact en stevig is. Schep de sorbet in een diepvriesdoos en vries deze minimaal 2 uur in.

Als u geen ijsmachine heeft, giet dan het sorbetmengsel in een diepvriesbak en zet het in de vriezer. Haal na 1 uur uit de vriezer en klop het eiwit erdoor met een vork. Plaats terug in de vriezer en klop het mengsel elk uur met een vork zodat eventuele grote ijskristallen worden afgebroken.

Serveer met een handvol verse bosbessen.