recipe
/ctf/img/fk5croonv4b3/5BJ5SQtNcfPWK7zEuShb0C/1e79deaccee1b7e55ba1558bf4dd2c8b/cranberry-glazed-roasted-vegetable-tarte-tatin-detail.jpg
tarte-tatin-van-geroosterde-groente-en-cranberry-glazuur
Tarte Tatin van Geroosterde Groente en Cranberry Glazuur
de-DE

Tarte Tatin van Geroosterde Groente en Cranberry Glazuur

Tarte Tatin van Geroosterde Groente en Cranberry Glazuur
  • Vorbereitungszeit

    20-25 minuten
  • Kochzeit

    40-45 minutes
  • Portionsgröße

    Recept voor 4 porties

Zutaten

50 gr boter

2 pastinaken, geschild en in kleine stukjes gesneden

2 wortelen, geschild en in kleine stukjes gesneden

1 sinaasappel

200 ml groentebouillon

125 gr sjalotten, geschild en gehalveerd

1 courgette, in de lengte gehalveerd en in stukken gesneden

3 eetlepels Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce</a>

1 eetlepel grove mosterd

225 gr bladerdeeg, ontdooid

Handjevol platte peterselie

zout & peper, versgemalen

Schritte

Verwarm de oven voor op 200°C/hetelucht oven 180°C/ gasoven stand 6. Smelt de boter in een zware ovenvaste koekenpan (doorsnede ong 23 cm) en bak de pastinaken en wortelen 3-4 minuten. Roer de sinaasappelschil, het sap en de bouillon erdoor en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen.

Roer de sjalotten, courgette, Ocean Spray® Whole Cranberry Sauce en mosterd erdoor. Laat 6-7 minuten sudderen of totdat de groenten gaar zijn en de bouillon is geabsorbeerd. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot een cirkel van 24 cm. Haal de pan van het vuur en leg het deeg over de rand. Zet in een voorverwarmde oven en bak de taart in 20 minuten totdat hij goudbruin is. Bestrooi met peterselie en serveer.